Напиши своє перше повідомлення тут

Напиши своє перше повідомлення тут

Повідомлення L. Flavivs Anaticvla » 07 травня 2013, 09:19

Тим, хто не має можливості відповідати на приватні повідомлення, створювати нові теми та бачити закриті кімнати, можна писати тут. Бажано - кілька слів про себе ;)
Аватар користувача
L. Flavivs Anaticvla
 
Повідомлень: 1151
З нами з: 14 квітня 2013, 22:51
Звідки: Kiovia, Vcraina

Re: Напиши своє перше повідомлення тут

Повідомлення est.s.lviv » 18 вересня 2018, 08:38

Чорт візьми, сьогодні день битви, про яку росіяни рекордно багато говорять, але ніхто слідів її знайти не може ось уже 6 століть.

Невеличке диванне розслідування.

Закваска від Комсомольської правди:

«637 років тому російські війська здобули перемогу над ординським військом в Куликовській битві! Це стало переломним моментом в боротьбі російського народу з ярмом Золотої Орди.

Битва відбулася (8) 16 вересня 1380 року на Куликовому полі поблизу гирла Дону і Непрядви.

Бій був затяжний і довгий. Літописці вказували, що коні вже ступали по трупах, так як не було чистого місця. Ворог не витримав натиску і став відходити, а потім кинувся тікати. Засадний полк переслідував татар 50 верст, «побивши» їх «незліченну кількість». Військо Мамая було повністю розгромлене.

Для порівняння дві битви і їх сліди через століття: одна реальна, інша міфічна.

1) Золотаревська битв 1237г. На стороні захисників городища билося близько тисячі бійців, їм протистояли приблизно п'ять тисяч вояків хана Батия.

Виявлено понад 2000 примірників наконечників стріл, кілька сотень деталей шабельного зброї і фрагментів захисних обладунків і тисячі предметів кінського спорядження. Знайдено багато виробів зі срібла, золота, свинцю.

Знайдено колосальна кількість людських скелетів (2000 останків). Знайдено кістки в яких стирчать наконечники стріл, рубані черепа, а на мурі навіть розкопані останки стародавнього воїна, який стискає в руці булаву.

Біля стін фортеці є численні сліди кінних сутичок між завойовниками і захисниками. Після штурму основна маса зброї була зібрана, але навіть те, що залишилося, дозволило дослідникам визначити не тільки час битви в 1237 році, але і встановити, що в ньому брали участь представники самих різних племен і народів.

Величезна площа розкиданих на поверхні людських кісток. Територія, на якій сталася військова катастрофа, виходить далеко за межі фортеці. Останки убитих були виявлені на площі понад 60 тисяч квадратних метрів.

2) Куликовська битва 1380 На стороні московитів 70 тисяч чоловік, на стороні Мамая 150 тисяч чоловік. С. Б. Веселовський вважав в ранніх своїх роботах, що на Куликовому полі було близько 200-400 тисяч чоловік.

У 1980 році на поле вивели школярів і солдатів строкової служби з міношукачами. Знайшли рівно нічого. З 1995 по 2005 роки було сім «пошукових сезонів». В поле їздять тільки наукові співробітники, аспіранти та студенти.

Основне знаряддя вчених при такому методі пошуку крім незмінної лопати - чутливий металодетектор американської фірми «Фішер» (кляті американці), який реагує навіть на фольгу від сигарет.

Знайшли втулку, основу списа, кольчужне колечко, уламок сокири.

Знайшли трохи більше, ніж нічого, але при цьому примудряються писати наукові роботи, святкувати ювілеї і пишатися міфічної битвою.
est.s.lviv
 
Повідомлень: 1
З нами з: 12 вересня 2018, 12:06


Повернутись до Теревені

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

 Сайт присвячений організації, озброєнню та зовнішньому вигляду представників армій, що у різні часи перебували на теренах України.

cron